Белоцерковский радиоклуб "БЦРК" Четверг, 28.03.2024, 21:14
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

  • История клуба
  • "БЦРК"

    Наш опрос
    Какая сторона любительского радио Вам наиболее интересна?
    Всего ответов: 365

    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Форма входа

     
     

     
     
    Delta club

     
     
    Kyiv DX and contest club

    Український радіопортал - Украинский радиопортал
    Главная » 2012 » Февраль » 21 » ПРОТОКОЛ №2 Засідання Виконкому Ліги Радіоаматорів України 16 лютого 2012р
    22:36
    ПРОТОКОЛ №2 Засідання Виконкому Ліги Радіоаматорів України 16 лютого 2012р
    ПРОТОКОЛ №2
    Засідання Виконкому Ліги Радіоаматорів України
    16 лютого 2012 р.

    Засідання Виконкому ЛРУ відбулося в форматі телефонної конференції SKYPE із запрошенням представників комітетів ЛРУ, українського контест-клубу UCC та громадськості.

    В роботі та обговореннях питань взяли участь:

    Президент ЛРУ Лякин А.В. (UT2UB)
    Перший віце-президент ЛРУ Заскалета Ю.О. (UT7UW)
    Віце-президент ЛРУ Веліканов М.В. (UT1UC)
    Секретар ЛРУ Грищенко В.В. (UT0FT)
    Голова КХ-комітету Сєріков І.Д. (UT7QF)
    Голова УКХ-комітету Баранов В.П. (UT5DL)

    Запрошені:
    Голова колегії суддів Члиянц Г.А. (UY5XE)
    Член КХ комітету ЛРУ та ради UCC Лаврека Н.М. (UX0FF)
    Перший віце-президент UCC Гордієнко В.А. (UT1IA)
    Віце-президент UCC Давиденко Д.С. (UT7UJ)
    Член ради UCC Сміян В.І. (UR7QM)
    Голова Закарпатського ОВ ЛРУ Крайзман О. (UT7DK)

    Порядок денний:

    1. КХ чемпіонати України 2012 та взаємодія з українським контест-клубом UCC.
    2. Лист Президента ХООР Зельдіна І.Л. (UR5LCV) стосовно фінансових взаємовідносин ЛРУ та ЦРК ОСОУ.
    3. Реформування ЛРУ, проекти різних авторів та можливі механізми їх реалізації.
    4. Різне.

    1. По першому питанню.

    СЛУХАЛИ: Лякіна А.В., Гордієнко В.А., Сєрікова І.Д., Давиденко Д.С., Веліканова М.В., Сміяна В.І., Заскалету Ю.О., Чліянца Г.А., Лавреку Н.М., Грищенка В.В.

    UT2UB. Як я розумію, проблеми розпочались після того, коли у грудні 2011 в Києві на Раді було прийнято рішення щодо суддівських колегій чемпіонатів України. Це рішення не сподобалось представникам UCC. Давайте ще раз послухаємо думки.

    UT1IA. Є два співзасновника чемпіонатів України – український контест-клуб та підключили свого часу ЦРК. Зараз приймаються рішення по суддях, не узгоджені з нами, що викликало питання. Намагались прояснити ситуацію, писали листи, дзвонили, але зв’язатися не вдалось. Нічого проти ЛРУ не маємо – ми самі її створювали. Це почало накаляти ситуацію.

    UT2UB. UCC може проводити змагання, кубки, але не чемпіонати України. Зараз міністерство спорту веде діалог тільки з Лігою по цім питанням. Якщо UCC каже, що це їх змагання, ми можемо скасувати проведення чемпіонатів цього року.

    UT1IA. Добре, ми тоді будемо проводити чемпіонат UCC, це наше право.

    UT7QF. Це знову тупикове рішення. Наскільки я розумію, у UCC нема зауважень до суддів телеграфного чемпіонату. Є тільки неприймання у UCC судді Морозова по телетайпному чемпіонату.

    UT7UJ. Давайте не будемо змішувати. Спочатку засновником був UCC. Потім разом із ЛРУ було спільне рішення не призначати Донецьку колегію суддів.

    UT7QF. Діма, стосовно суддівства RTTY – що були інші пропозиції?

    UT2UB. Спочатку хотіли призначити Вінницю – вони відмовились. На засіданні Ради запропонували Донецьк, ніхто не заперечував. З боку UCC нікого на Раді не було.

    UT1IA. А чому Рада ЛРУ призначує суддів чемпіонатів?

    UT7QF. Призначення суддівських колегій – це функція федерації радіоспорту. Так і в інших видах спорту. Функції федерації радіоспорту передані ЛРУ.

    UT1UC. Я бачу, тут нема розуміння ситуації. Які засновники, які чемпіонати України? Календарний план проведення чемпіонатів затверджується в Міністерстві спорту. Я сам особисто туди відносив подання від комітетів на затвердження. Для присвоєння звань Майстер спорту потрібно написати положення про змагання, затвердити його в Міністерстві спорту. Яке право має клуб проводити такі змагання? Тільки ЛРУ має право підписувати такі документи. UCC не має офіційного статусу, реєстрації.

    UT7UJ. Я завтра зроблю оголошення в газеті, і буде в нас офіційний статус! Через два тижні буде реєстрація UCC!

    UT7QF. Діма, загальноукраїнська організація створюється на базі місцевих відділень, обласних. Ви ще жодного обласного відділення не створили. Створіть в кожній області осередки, затвердіть в Міністерстві і проводьте чемпіонати – ніхто не проти.

    UT7UJ. А що, чемпіонати ми не можемо зараз проводити?

    UT1UC. Чемпіонати України клуб не може проводити.

    UY5XE. У нас кожен трактує, як сам хоче. У державі прийнятий один закон – статус чемпіонату надається від імені держави в особі Міністерству спорту (умовне ім’я). Детальну інформацію про це можна отримати в обласних відділеннях спорткомітету. Чемпіонати України – саме чемпіонати – проводяться за дорученням Держкомспорту тільки спортивними федераціями, які у ньому зареєстровані. В нашому випадку ЛРУ зареєстрована і має право від імені Держкомспорту проводити чемпіонати України. Це повинно бути відображено в їхньому календарному плані змагань. Цей план надходить в обласні спорткомітети, на цій підставі оформлюються звання Майстра спорту тощо. ЛРУ без узгодження з Держкомспортом може проводити загальноукраїнські змагання, кубки, відкриті кубки. Клуби, наприклад, UCC – це його право – може проводити першість UCC, чемпіонат UCC і т.д. Львівський клуб короткохвильовиків має ліцензію від обласного спорткомітету та ексклюзивне право на проведення усіх змагань по радіоспорту на території Львівської області – відкриту першість Львова, кубок Львова. Ми марно ламаємо списи.

    UT1IA. Де це все написано? Де це можна прочитати? Пришліть мені посилання в Інтернеті.

    UY5XE. В наших правилах з радіоспорту все це зазначено. Зайдіть та прочитайте – навіщо сперечатися?

    UT1IA. Але це все стосується радіоспорту, а ми радіоспортом не займаємося – ми проводимо змагання з радіозв’язку на КХ.

    UY5XE. Радіозв’язок на КХ є складовою частиною радіоспорту.

    UT1IA. А де це все написано? Я не розумію.

    UY5XE. Будь ласка, відкрийте єдину спортивну класифікацію, вона є і на нашому сайті ЛРУ.

    UT2UB. Ви усі отримали звання, а тепер хлопці не зможуть нічого отримати.

    UT1IA. Я не знаю жодного хлопця, якому потрібні ці звання.

    UT7QF. Є багато прикладів, давайте розмовляти конструктивно. Я розмовляв сьогодні з Президентом UCC, є тільки одна претензія, він не заперечує, щоб ЛРУ проводила чемпіонати, що з ним особисто не узгоджуються документи – йому це не потрібно. Єдине прохання – прибрати Морозова від суддівства.

    UT1IA. Я трохи доповню. Зрозуміло щодо Морозова. В своїх поданнях на звання можете нас не згадувати. Але в положеннях, на сайтах – завжди повинно бути зазначена участь UCC. Це єдиний варіант, на який ми можемо погодитись.

    UT2UB. В документах ніде особисто фамілія Морозова не згадується. Написано – колегія суддів Донецька. Там потрібно призначити іншого суддю на посаду головного.

    UR7QM. На якій підставі проводяться зараз чемпіонати – оскільки немає на сайтах затвердженого положення, документи до Держкомспорту не подані. Хто займається присвоєнням розрядів та звань – людям не присвоюють завойовані звання.

    UT1UC. Потрібно провести роз’яснювання – які документи і як оформлюються для отримання бажаного звання що потрібно. По-перше, потрібні затверджені Правила, нормальні, відпрацьовані. В інституті фізкультури треба отримати рецензію на ці правила. Потім вони затверджуються в Держкомспорті. Надається календарний план – це в листопаді поданий, ми – лисятники – вже провели змагання, чемпіонат цього року. Під кожен чемпіонат України повинно бути розроблено окреме положення і затверджене офіційно. В цьому положенні указується – хто головний суддя, для кожного чемпіонату. Чому не присвоєні звання минулого року? Не були затверджені положення минулого року. Не було цих паперів, нікому нічого не присвоїли – ані лисятникам теж, хоча ми слідкуємо за цим, у нас очний вид спорту. В Міністерстві спорту пройшли перетрубації, працівники змінилися. Нові знайомляться з нашими правилами, заставляють їх перероблювати. Я сидів біля місяця, відпрацьовував ці правила. Ми з Сєріковим багато перероблювали, вносили правки, зараз подали ці правила. Ми всі єдина команда. Треба навести порядок в документах. Статут переробили та зареєстрували. Через тиждень отримаємо правила, потрібно писати положення. Там зазначити, хто буде головним суддею.

    UR7QM. Чи я вірно зрозумів, що на 2012 рік ще нема затверджених правил?

    UT2UB. Загальне положення ми здали.

    UT1UC. В листопаді було все подано.

    UR7QM. Чому досі ніде не оприлюднені ці положення, правила, терміни? Зараз UCC виправляє і рятує ситуацію, виходить.

    UT1UC. Повторюю, зареєстрований статут ЛРУ, де зазначено, що ЛРУ представляє радіоспорт в Україні. Міністерство спорту уклало з ЛРУ угоду, що тільки ЛРУ є всеукраїнською організацією, яка представляє радіоспорт, ніхто інший не має права представляти. На міжнародній арені представляє радіоспорт тільки ЛРУ.

    UR7QM. Повторюю – чому нема інформації на сайтах?

    UT7QF. Можливо, є деякі проблеми з оновленням інформації на сайті ЛРУ.

    UT7UW. Можна мені два слова? Про що ви тут сперечаєтесь? Сьогодні UCC не зареєстрована, не має статусу юридичної особи. Як може організація без офіційного статусу проводити чемпіонат України? Проводьте свої змагання – відкритий чемпіонат UCC і т.д. Коли я займався Регламентом, спершу там було написано, що спеціальні позивні СПС видаються по узгодженню з UCC. Мене в НКРЗ запитали, а що таке UCC? Кажу, це організація радіоаматорів, але не зареєстрована ніде. Мені кажуть – Мінюст не пропустить! Минулого роду десь був публікація – запит до Мінюсту, і відповідь була – UCC ніде в реєстрах на зазначений! Тому ви спочатку зареєструйте свій клуб , як юридичну особу – загальноукраїнську, а потім можна буде вести розмови про чемпіонати. Зараз просто немає про що розмовляти.

    UR7QM. Ніхто не може заборонити проведення чемпіонатів нікому! Інша справа, що наші результати не будуть враховуватися для подання на розряди та звання. Але ми не ставимо такої задачі. Можете використовувати наші протоколи, як завгодно!

    UY5XE. Коли ми дивимось до ЄСКУ, там зазначено, що чемпіонат України має третій ранг. Ранги присвоюються офіціальним статусом. Я вважаю, що потрібно зробити широке роз’яснення, написати розгорнутого листа з поясненням і розіслати його по обласних відділеннях, бо є якесь не розуміння стану речей. Чемпіонат України може проводити тільки загальнонаціональний орган. Ніхто інший. Пропоную Миколі UT1UC скласти такого листа, можу щось доповнити, але лист повинний буде виданий за підписами Виконкому ЛРУ.

    UT7QF. Спробуємо підвести підсумок. Я мав довгу розмову з Президентом UCC. В нього нема заперечень, він не вважає чемпіонати України власністю UCC. Єдина претензія – головний суддя телетайпного чемпіонату, вирішуємо це питання і усе!

    UT2UB. Підкреслюю, головних суддів ніхто не призначував. Є тільки колегії суддів. Запропонуємо інше ім’я – і усе!

    UX0FF. Ніхто не звертає уваги на велику проблему. На нас дивляться як на спортсменів, але якщо прийняти підхід UT1IA – відмова від розрядів та звань, тільки чисте радіоаматорство – ми втратимо в іміджі. У державному підході статус має тільки офіційний чемпіонат під егідою ЛРУ та офіційні звання. Якщо ми скасуємо спортивні звання, ми перетворюємося на незрозумілих аматорів, нас ніхто не зрозуміє і не буде з нами рахуватися. Давайте уточнимо – якщо зараз ми вирішуємо той пункт з суддівством, чи вирішить це проблему?

    UT7UJ. Це був головний камінь спотикання. І крім цього, ми хочемо, аби з UCC рахувалися.

    UY5XE. У Донецьку є декілька – 4 або 5 – суддів національної категорії. Ми можемо узгодити з UCC будь яку крім Морозова кандидатуру головного судді, його використовувати як технічного спеціаліста, секретаря, бо в нього в комп’ютері встановлене суддівське програмне забезпечення.

    UT2UB. Отже давайте найближчим часом визначимося з тим, хто в Донецьку зможе взяти це суддівство. Може UCC запропонувати, або колегія суддів ЛРУ.

    UT1UC. Давайте думати про підняття іміджу нашої країни. Підготувати положення із зазначенням фамілії головного судді, підписом Президенту ЛРУ. Окремо по кожному чемпіонату – CW, SSB, RTTY. Роздрукувати, віднести до міністерства, щоб вони віддали наказом.

    UY5XE. Отже необхідно зробити ці роздруківки. І потрібно разом Виконкому та UCC визначити кандидатуру головного судді на телетайпний чемпіонат. Нехай Погоржельскький узгодить і спрямує листа пропозицію – кандидатури головного судді та секретаря.

    UR7QM. Ми пропонували Довгополова.

    UT2UB. Немає ніяких заперечень. Отже, уточнимо. Зустрінемось та закриємо це питання, оформимо папери разом.

    ВИРІШИЛИ:

    Провести необхідні уточнення разом з представниками UCC, подати необхідні документі по кожному з чемпіонатів України до Міністерства спорту.

    Голосування: «за» - 6, «проти» - 0, «утримався» - 0.

    2. По другому питанню

    СЛУХАЛИ: Лякіна А.В., Грищенка В.В., Чліянца Г.А.

    UT2UB. Грошові кошти ЛРУ зберігалися на рахунку у Інтербанку. З початку кризи в Україні на початку 2009 року цей банк припинив усі виплати коштів та процентів, заблокував доступ до рахунку. На протязі довгого часу невеличкими сумами довелося виймати валютні депозитні гроші з цього банку. Останні гроші були зняті наприкінці 2011 року, нам ще пощастило в цьому – деякі вкладники досі не можуть отримати всі кошти. Ці кошти пішли на сплату членських внесків в IARU за 2010 та 2011 роки. Також була Радіоклубом взята фінансова допомога у Ліги, тому і з’явилася ця депозитна заборгованість. Усі ці гроші відображено в бухгалтерських документах, ревізійних перевірках, в тому рахунку, і нашої ревізійної комісії. Ці гроші зберігаються на рахунку Клубу і нікуди не підуть, крім ЛРУ. Це повністю поворотні кошти. Тепер, коли розрахунки з банком завершені, необхідно провести відкриття нового рахунку ЛРУ в іншому банку. На це потрібен деякий час з урахуванням зміни адреси штаб-квартири ЛРУ (з вул. Індустріальної, 27 на вул. Гетьмана, 27), зміни Статуту, взаємовідносин з податковою інспекцією, пенсійним фондом тощо. Зараз триває процес уточнення цих реквізитів. Коли цей рахунок ЛРУ буде відкритий, всі кошти депозитної заборгованості будуть переведені на нього. Існуюча дебіторська заборгованість не створює ніяких проблем по виконанню бюджету ЛРУ, усі заходи фінансуються вчасно.

    UY5XE. Давайте уточнимо для широкого загалу, хто є власником приміщень ЦРК – сьомого поверху будинку.

    UT2UB. Згідно наказу ЦК ТСОУ власник приміщень – ЦРК, тому ніякої оренди ми не сплачуємо. Є офіційний договір між ЦРК та ЛРУ. Ми оприлюднимо всі необхідні документи, акт ревізійної комісії на офіційному сайті ЛРУ.

    ВИРІШИЛИ:

    - Прийняти до відома повідомлення президента ЛРУ А.Лякіна щодо взаємовідносин ЛРУ та ЦРК ТСОУ
    - Надіслати відповідного листа-відповідь на звернення ХООР
    - Оприлюднити на офіційному сайті ЛРУ документи стосовно відносин ЛРУ-ЦРК, акт ревізійної комісії ЛРУ.

    Голосування: «за» - 6, «проти» - 0, «утримався» - 0.

    3. По третьому питанню

    СЛУХАЛИ: Лякіна А.В., Грищенка В.В., Чліянца Г.А., Сєрікова І.Д.

    ВИРІШИЛИ:

    - В радіоаматорських Інтернет - форумах та ресурсах звучать пропозиції тих чи інших реформ, спрямованих на покращення структури ЛРУ та її функціонування. Подібними проблемами зараз займається робоча група по внесенню змін до Статуту ЛРУ, створена рішенням останньої конференції Ліги. Згідно діючого Статуту ЛРУ єдиний легальний механізм реалізації цих пропозицій полягає в ознайомлені з ними широких кругів членів ЛРУ та подальшому їх внесенні та голосуванні на конференції ЛРУ.

    Тому Виконком ЛРУ пропонує всім зацікавленим в кінцевому результаті спрямовувати свої конкретні пропозиції щодо реформування ЛРУ, програми розвитку організації до робочої групи по внесенню змін до Статуту ЛРУ, координатор Філіпов О.Є. UT4NZ ut4nz@ukr.net , а також до обласних відділень Ліги. Саме в обласних відділеннях, що є основними структурними формуваннями ЛРУ згідно Статуту, має відбутись широке обговорення цих пропозицій. Голови обласних відділень мають спрямувати результати своїх обговорень, висновки та побажання до Виконкому ЛРУ, оприлюднити їх на форумах ЛРУ.

    Виконком ЛРУ планує провести розширене засідання під час проведення фестивалю ЛРУ влітку 2012 в Чугуєві (перший вікенд червня), на якому планується широке обговорення усіх можливих пропозицій. На цей фестиваль запрошуються голови обласних відділень та всі бажаючі. Саме за результатами широкого обговорення пропозицій по реформам ЛРУ та змінам до Статуту повинно з’явитися остаточне рішення, яке буде проголосоване та затверджено на конференції наприкінці року.

    Голосування: «за» - 6, «проти» - 0, «утримався» - 0.

    4. По четвертому питанню.

    СЛУХАЛИ: Лякіна А.В., Грищенка В.В., Сєрікова І.Д.

    ВИРІШИЛИ:

    - Прийняти до відома повідомлення Самарцева Б.Б. UT7UT щодо проекту СПС до EURO-2012 та запропонувати бажаючим ознайомитись з ним. Зауваження надсилати до автора UT7UT. Проект розташований за адресою:

    http://ut7ut.org.ua/index.php/euro-2012/

    Голосування: «за» - 6, «проти» - 0, «утримався» - 0.

    Президент ЛРУ Лякин А.В. (UT2UB)
    Члени Виконкому:
    Перший віце-президент Заскалета Ю.О. (UT7UW)
    Вице-президент Великанов Н.В. (UT1UC)
    Секретар Грищенко В.В. (UT0FT)
    Голова КХ-комітету Сєріков І.Д. (UT7QF)
    Голова УКХ-комітету Баранов В.П. (UT5DL)
    Просмотров: 800 | Добавил: bcrc | Рейтинг: 4.0/1
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *:
    Поиск

    Календарь
    «  Февраль 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829

    Технический портал
  • CQHAM.RU
  • QRZ.RU
  • RigPix Database

  • CQ DX
  • 425 DX News Rus
  • WA7BNM contest calendar
  • DX Summit
  • F5LEN Webcluster
  • DXFUN cluster
  • QRZ.COM
  • eQSL
  • LoTW

  • КВ и УКВ
  • КВ портал
  • УКВ портал
  • Российский УКВ портал
  • Tropo

  • HAM Soft
  • CQHAM.RU
  • QRZ.RU
  • MiwW2
  • Log UR5EQF
  • Log TR4W
  • Request an Azimuthal Map

  • Архив записей


     
    Погода в Украине
     
     

    Enter your callsign to see if you have an eQSL waiting!


    Введите свой позывной
    и проверьте, какие карточки вы получили...


    Copyright "BCRC" © 2024