Белоцерковский радиоклуб "БЦРК" Пятница, 19.04.2024, 17:36
Приветствую Вас Гость | RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » ФОРУМ » Жизнь в эфире. » ВИМОГИ-Сан.-епідем МОЗ про припинення роботи радиоаматорів
ВИМОГИ-Сан.-епідем МОЗ про припинення роботи радиоаматорів
UR5UBTДата: Вторник, 27.12.2011, 13:16 | Сообщение # 1
Сержант
Группа: Пользователи
Сообщений: 12
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
http://uarl.org.ua/_ld/2/216__113_.doc

Голові Національної комісії, що здійснює державне регулювання
у сфері зв’язку та інформатизації України
Яцуку П.П.
Щодо радіотехнічних об’єктів

Шановний Петре Петровичу!
Ліга радіоаматорів України щиро вдячна Вам за розуміння радіоаматорських проблем та компетентне і вчасне сприяння в їх розв’язанні.
Регламент аматорського радіозв’язку України, затверджений Рішенням Національної комісії з питань регулювання зв'язку України №475 від 21.10.2010 року № 475 та зареєстрований в Міністерстві юстиції України 18.02.2011 року за №205/18943, під час експлуатації аматорської радіостанції вимагає виконання вимог Державних санітарних норм і правил захисту населення від впливу електромагнітних випромінювань, затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я України від 01.08.1996 року № 239, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29.08.1996 року за № 488/1513, в частині допустимих рівнів електромагнітного випромінювання.
Згаданий нормативний документ передбачає отримання санітарного паспорта лише для експлуатації радіотехнічного об’єкта (РТО). На нашу думку, аматорська радіостанція не може бути віднесена до РТО, тому не потребує отримання санітарного паспорта.
В той же час, на поточний момент в окремих регіонах України власники аматорських радіостанцій отримують приписи місцевих підрозділів Санітарно-епідеміологічних служб МОЗ України про припинення роботи в зв’язку з відсутністю санітарних паспортів, що є, на нашу думку, безпідставним.
Відповідно до Закону України «Про радіочастотний ресурс України» органом державного регулювання у сфері користування радіочастотним ресурсом України є Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

В зв’язку з цим, просимо повідомити чи є аматорська радіостанція радіотехнічним об’єктом з посиланням на нормативно-правові акти України, а також документи Міжнародного союзу електрозв’язку, зокрема п.1.11 Резолюції 1162 МСЕ.

З повагою,

Президент Ліги А.Лякін

Вопрос очень тонкий - дается припис радиолюбителю- дальше пишут что не устранено- а дальше-в суд на штраф - судовой исполнитель - опис майна- оплата судовых издержек- итд. итп...
будут ждать и с наличными делать круглые глаза- вот такие мы бюрократы! схема отработанная и если еще пару соседей накатают бумагу-все - дело пришьют.
игра с юридической неопределленостью радилюбительской радиостанции началась- готовте бабки.....
радует одно- что Лига в этом вопросе правильно поступает - на каждую бумажку- ответную бумажку-и НАДО ПОДДЕРЖАТЬ ЛИГУ в этом сложном юридическом вопросе.!
ХТО ШО ДУМАЕТ ПО ЭТОМУ ВОПРОСУ???- НЕ СЕГДНЯ ТАК ЗАВТРА ПРИЙДЕТ ПРИПИС!
 
Форум » ФОРУМ » Жизнь в эфире. » ВИМОГИ-Сан.-епідем МОЗ про припинення роботи радиоаматорів
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright "BCRC" © 2024